Uncategorized
Adelina Pestritu ne dezvaluie ce mananca in weekend.
Scris de
Va salut!
E weekend. M-am gandit ca ar fi momentul potrivit sa va mai povestesc putin despre activitatile mele cotidiene. Daca este a doua zi din weekend, am ales sa organizez o masa cu prietenii, asa ca n-am stat mult pe ganduri si m-am pus pe telefoane. Din 6 prieteni, 5 au raspuns pozitiv invitatiei mele la masa, unul fiind plecat in deplasare.
Daca tot i-am invitat sa luam pranzul, sunt de parere ca trebuie serviti cu ceva delicios. Right?
Meniul pentru astazi a fost unul romanesc, avand ca “piesa de rezistenta” ciorba cu afumatura.
Si daca la noi in casa, se tot discuta cu atata patos despre aceasta ciorba, mai ales capul familie, Stefan (alias Speak) care este dealtfel delicioasa, m-am gandit sa o shareuiesc cu voi, prietenii mei virtuali, ca doar imi place sa va tin la curent cu tot ce se intampla in viata mea.
Asadar. Sunteti pregatiti de bucatarit?
Daca da, va rog sa va rezervati din timpul vostru 45 minute si sa trecem la treaba!
Aveti nevoie de:
-2 cepe medii
-2 morcovi
-2 ardei grasi (de preferat rosii)
-5-6 cartofi (medii ca marime)
-coasta afumata de porc (aproximativ 10-12 bucati)
-2 cuburi de Maggi (Cub-gust de afumatura)
-2 albusuri de ou
-patrunjel proaspat
-smantana
Mod de preparare:
- Se pune apa la fiert.
- Se taie marunt toate legumele, impreuna cu carnea, dar se adauga pe rand.
- Dupa ce adaugati legumele (ardei, morcov, ceapa) lasati la fiert 15-20 min. dupa care adaugati carnea afumata si cartofii.
- Dupa ce considerati ca sunt fierte (puteti incerca un cartof si putina carne) adaugati cele 2 cuburi de Maggi-gust de afumatura si le mai lasati la fiert 1 minut.
- La final se separa albusurile de galbenusuri si se adauga langa legume si carne.
- Presarati patrunjelul proaspat.
- Va recomand 2 linguri cu smantana (12%grasime) la servire.Pofta buna! 🙂
Va garantez ca este delicioasa si odata cu voi, si prietenii vostri vor fi extaziati culinar.
Va invit sa urmariti un video realizat in urma cu ceva timp pentru EDA Video Blog si sa descoperiti un desert de te lingi pe degete. Simplu si delicios.
Cu o asa masa, o sa-i dati gata pe cei din jur.
Va pup!
Ne “auzim” curand, prieteni!