Connect with us

Ce spun despre tine, filtrele foto pe care le folosesti

LIFESTYLE

Ce spun despre tine, filtrele foto pe care le folosesti

Cei mai multi dintre cei care utilizeaza internet-ul, au si conturi pe retelele de socializare. Dincolo de asta, mai ales femeile, dedica foarte mult timp editarii pozelor, fie ca este vorba de selfie-uri, poze de grup sau imagini cu peisaje.

Instagram-ul este o platforma extrem de utilizata, din acelasi motiv, pentru ca ofera posibilitatea utilizatorilor de a-si edita direct pozele pe care doresc sa le posteze. Nimic neobisnuit pana aici. Recent insa, au aparut ipoteze conform carora o persoana poate fi diagnosticata de catre un psiholog, pe baza filtrelor foto utilizate cel mai des.

O persoana cu tendinte depresive, are sanse mai mari sa foloseasca filtre alb-negru, sepia, cu multe umbre.

Persoanele multumite de propria viata, optimiste, au tendinta de a utiliza filtre foarte colorate.

In cadrul unui studiu, au fost analizate peste 40.000 de poze, al unui numar de 166 de voluntari. Dintre acestia, 70 s-au declarat depresivi. Criterii precum saturatie, contrast, luminozitate, culoare, au fost analizate si introduse intr-un sistem. Printr-un algoritm, s-au generat legaturi, intre tipologia pozelor si predispozitia la depresie. A reiesit ca persoanele care au declarat starea de depresie, postau foarte des poze mai dramatice, majoritatea alb negru. Unii dintre cei despre care algoritmul spunea ca sunt depresivi, nu isi constientizasera conditia emotionala, la acea vreme, dar ulterior si-au acceptat dezechilibrul.

In viitor, pe masura ce acest studiu se aprofundeaza, tehnica analizei filtrelor foto va putea fi folosita in orice cabinet de psihoterapie.

sursa foto: Pinterest

ms-instagram-filters-ios

Pinterest

instagram-willow-filter

Pinterest

Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus