ADELINA
Astazi pregatim desertul copilariei, orez cu lapte. Uite reteta… Galerie Foto
Iti prezint unul din deserturile preferate ale copilariei, orezul cu lapte, reinterpretat in cheie moderna. Reteta si galerie de fotografii
Scris de
Dragii mei, astazi am profitat de ziua de duminica si, dupa ce bebe a adormit, am inceput sa bucataresc amintindu-mi de un desert al copilariei pe care mi-l facea bunica mea, orez cu lapte, reteta putin reinterpretata.
Si pentru ca tot a iesit delicios, am hotarat sa o share-uiesc cu voi, aici pe blog.
Aveti nevoie de:
-1L lapte proaspat
-100 gr zahar cristal
-200gr orez bob rotund
-dulceata gutui, dulceata visine
-kiwi
-coaja de lamaie
-zahar vanilat sau esenta de vanilie
Mod de preparare:
Spalati orezul intr-un jet de apa rece, dupa care asezati-l intr-un bol.
Puneti laptele la fiert, iar inainte de fierbere adaugati orezul impreuna cu coaja de lamaie rasa. Amestecati continuu cu o lingura de lemn, la foc mic, iar cand orezul absoarbe mare proportie din lapte, presarati cantitatea de zahar impreuna cu esenta de vanilie sau zaharul vanilat. Continuati sa amestecati pana ce zaharul s-a topit. Dupa ce a fiert suficient cat sa se omogenizeze, lasati-l 5 maxim 10 minute la racit.
Eu am preferat 3 variante de ornament, in pahare de cocktail pentru un vizual mai bun.
1. Dulceata de visine.
2. Dulceata de visine + kiwi
3. Dulceata de gutui.
Sa aveti pofta.