RETETE CULINARE
Pandispan cu piersici
Scris de
Daca iti este pofta de ceva dulce, dar vrei sa te bucuri de fructele de sezon. aceasta reteta este perfecta!
#Ingrediente
4 oua
4 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat
1 esenta vanilie
1 plic praf de copt
3 piersici mari si coapte
#Preparare
Piersicile se curata de coaja si se taie cubulete. O piersica se pastreaza pentru ornat si se taie felii subtiri.
Albusurile se bat spuma, impreuna cu un praf de sare.
Galbenusurile, zaharul, uleiul, esenta si zaharul vanilat se amesteca cu mixerul, pana se topeste tot zaharul.
Se toarna totul peste albusuri, si se incorporeaza faina cernuta si bucatile de piersica.
Se toarna totul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se aseaza deasupra feliile de piersica, si se da la cuptorul incins, pentru 20 minute, sau pana cand prajitura trece testul scobitorii.
Se lasa la racit, dupa care se taie pentru servire.
Pofta buna!